Ubrukelighetenes verden

Vi skriver om ting og tang. Og sånt.

Monday, March 13, 2006

Morsomme ting man kan gjøre på jobb når man har glemt mp3-spilleren

Som dere kanskje har skjønt, har jeg gjort det store idag. Jeg glemte mp3-spilleren hjemme. Mange av dere ser kanskje ikke det som et stort problem. Vel, la meg utdype. Jeg jobber på Jotun malingfabrikk. Jobben min består i å skrive ut lapper med strekkode og antall bokser, og sette de oppå pallene når de kjører forbi på det lille malingtoget.
Deretter kjører de inn i en emballeringsmaskin, som pakker dem inn i Gladpack™.
1-2 ganger om dagen går denne maskina tom, og da er det min jobb å sette i ny rull.

Okay, la meg oppsummere jobben min:
Jeg setter klistrelapper på malingspaller, og to ganger om dagen bytter jeg ut en tom plastrull med en full en.

Det er vel unødvendig å si at timene her ikke akkurat flyr. Vanligvis kan jeg trøste meg med fin musikk fra min kjære Creative Zen Micro, men idag tok den seg fri.
Så, hva gjør man på en malingfabrikk der timene flyr unna som pocket-bibler i dyslektikerforeningen?

Det er det jeg skal finne ut av idag. Jeg kommer til å oppdatere dette emnet iløpet av dagen, ettersom jeg prøver nye ting. De vil også få poeng på en skala fra 1-10, der 1 er gnage-armen-av-seg-kjedelig, og 10 er mamma-jeg-vil-ikke-hjem-ennå-gøy.

08:06:
Å skrive denne posten og legge den ut er egentlig ikke kjempemoro, men det slår å la være å gjøre det. 2 poeng.

08:43:
Å bruke lokk som frisbee er ganske moro, det har vi gjort før her. Jeg prøvde alene, og det var ikke noe moro. Det er kjedelig å gå og hente lokket hver gang man har kastet det. Jeg har lyst på bomerang.
3 poeng.

09:15:
Uansett hvor mange ganger du snurrer én vei på stolen, opphever du ikke svimmelheten ved å snurre like mange ganger andre veien. Det blir bare verre.
4 poeng.

09:50:
Et kvarter igjen til lunsj! Og godt er det, for frokost, det er luksus, og kun for sånne "ooh, se på meg, jeg står opp før jeg har dårlig tid, morgenstund er gull, osv."-folk. Jeg er mer sånn "Å, dyne, nam!"
Å starte emballeringsmaskina 8 ganger på 3 minutter er IKKE moro. Jeg liker ikke den, den liker ikke meg. Jeg vil ikke tafse på den. Dessuten misforsto den, det var jeg som skulle finne på ting å gjøre på jobben, jeg ville ikke at den skulle finne på noe for meg.
-1 poeng.

10:55:
Ah, mett. Men uansett hvor mett man er, blir det ikke noe mer moro her. Snarere tvert imot, nå ikke bare kjeder jeg meg, jeg er trøtt og. Da tyr vi til den ultimate løsningen på kjedsomhet. Tetris! Tetris slår alltid an, men bare et par runder av gangen, ellers blir man fort frustrert.
8 poeng.

12:00:
Diverse forsøk på Tetris fikk tiden til å fly litt. Men som sagt (les: skrevet) tidligere, må man ta det i små doser. Så, 123spill er redningen. Det ble litt Harpoon Lagoon, Bunny Jumper, Jedi Trainer, og et sykt, skikkelig, skikkelig kjedelig russisk (eller noe i den dur) bilspill (http://www.ebaumsworld.com/parkinggarage.html). Du kjører i en stor garasje, og skal prøve å finne veien ut igjen (?). Okay, her har vi litt å ta for oss.

For det første: Hvorfor kjører bilføreren inn i denne labyrinten av en garasje kun for å finne veien ut igjen (Okay, la oss si for diskusjonens skyld at han ikke skal ut igjen, men ned i en etasje under. Det gir mer mening, kom ikke forbi 1. brett.). Men likevel, man kommer inn i garasjen. Det er et rutenett av veier å kjøre. Utgangen er tvers ovenfor deg på brettet. Så skal du finne veien ved å ta de rette svingene. Men! Hvorfor i alle dager kjører ikke føreren bare en opp, så tvers over brettet, ned igjen og ut? DET ER JO INGEN ANDRE BILER DER! Men neida, her kan man kun ta til én av sidene, så kan man bare velge to veier, osv.. Grusomt irriterende.
I tillegg er det de billigste, kjipeste østblokkanimasjonene noensinne. Stygge tegninger og rett og slett et fælt spill. Det er en tegning av en bil, som sklir bortover. Når den svinger, bare spretter den 90 grader til den retningen man velger. Heldigvis er det bare å la være å spille det, om du ikke liker det. Noe jeg gjorde. Jeg syntes bare det fortjente en liten omtale, pga. gjennomført sugenhet.

Men 123spill i seg selv er kjempestas, og sammen med Tetris ble det mye moro.

9 poeng.

13:10:
Det som er synd med disse småspillene er at man fort blir lei. Jeg har sittet og tegnet tegning på http://artpad.art.com/artpad/painter/. Det ble ikke noe verdt å spare på, men det får tiden til å fly en liten stund det og. Helt til du innser at du ikke kan tegne, da er det bare teit.

6 poeng.

14:10:
50 minutter igjen. 49. 48. Mh, det ble kjedelig.
Det er overraskende lite å ta seg til i et hjørne i nederste etasje av en malingfabrikk (neinei, det er helt sant). Jeg har bygget en stokk av klistrelapper.


4 poeng.

14:45:
Hurra. Da stoppet alle linjene, og vi er ferdige for dagen. Vi må selvfølgelig vente til klokken 15:00 med å dra, fordi det er da arbeidsdagen vår slutter. Så nå blir det et kvarter med ennå mindre å gjøre. Nei, jeg tror jeg stikker opp jeg.

Konklusjon:
Tetris og 123spill er den beste kuren mot kjedelig arbeidsdager. Tilbakestående emballeringsmaskin er ikke det.Edit: Hups, glemte å legge den ut mot slutten igår, derfor legger jeg ut idag.

1 Comments:

At 2:23 AM, Blogger Baardis said...

Vil du gifte deg med meg?

 

Post a Comment

<< Home